Η Eurobank θα συμμετέχει αυτόνομα και δυναμικά, ως ένας από τους 4 βασικούς πυλώνες στη στρατηγική αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, βάζοντας στην ουσία τέλος στα σενάρια ενεργοποίησης του σχεδίου συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα.

Μιλώντας στο προσωπικό της τράπεζας, ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι στόχος όλων «είναι η Eurobank να συμμετέχει αυτόνομα και δυναμικά, ως ένας από τους 4 βασικούς πυλώνες, στη στρατηγική αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα το συντομότερο δυνατόν. Θεωρώ δεδομένη και επιβεβλημένη την αυτόνομη πορεία της και, επομένως, ας αφήσουμε πίσω μας κάθε ανησυχία που συνδέεται με την εκκρεμότητα της συγχώνευσης. Αυτό ακριβώς αντανακλά και η δήλωση του ΤΧΣ στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία ''η Eurobank θα παραμείνει διοικητικά ανεξάρτητη, έχοντας την πλήρη στήριξη του βασικού μετόχου της, με στόχο την επιστροφή της σε ένα ιδιωτικό καθεστώς το συντομότερο δυνατό''», ανέφερε.

«Όσον αφορά τον ιδιωτικό χαρακτήρα της Eurobank, ξέρουμε πολύ καλά όλοι, ότι αυτός αποτελεί το DNA της Τράπεζάς μας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, εκπονώντας και υλοποιώντας ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων», επισημαίνει, επίσης, ο κ. Μεγάλου.