Λίστα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων, φυσικών και νομικών προσώπων, στο Λουξεμβούργο ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν.

Το υπουργείο Οικονομικών κινητοποιήθηκε για να λάβει τη σχετική λίστα ήδη από τις 4 Ιουνίου, όταν ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ζητήσει στοιχεία των ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο και ότι εφόσον το κάνουν θα τα παράσχει άμεσα, ακόμα και αν αυτό είναι ενάντια στην ισχύουσα (σήμερα) νομοθεσία του δουκάτου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα». 

Έτσι, οι ελληνικές φορολογικές Αρχές εκτός από τα 2.063 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και τους 54.000 έλληνες καταθέτες εξωτερικού της περιόδου 2009 - 2011, θα αποκτήσουν σύντομα και πολύτιμα δεδομένα για καταθέσεις και επενδύσεις Ελλήνων στο Λουξεμβούργο. Κατά προσέγγιση οι καταθέσεις Ελλήνων, φυσικών προσώπων και εταιρειών σε αυτή τη χώρα υπολογίζονται από τραπεζικά στελέχη μεταξύ 600 και 800 εκατ. ευρώ.

Εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι η λίστα Γιουνκέρ θα δοθεί στην Ελλάδα αρχές Σεπτεμβρίου, αφού μεσολαβήσουν κάποιες πρόσθετες διατυπώσεις και ανταλλαγή πληροφοριών.