Ο βρετανικός όμιλος Pearson και ο γερμανικός Bertelsman ανακοίνωσαν σήμερα την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης των εκδοτικών οίκων Penguin και Random House δημιουργώντας έναν παγκόσμιο γίγαντα στον τομέα των εκδόσεων.

Ο νέος εκδοτικός οίκος ονομάζεται Penguin Random House και κυριαρχείται από τον Bertelsman, που συμμετέχει με το 53% του κεφαλαίου, ενώ ο Pearson κατέχει το 47%.

Ο Random House (Bertelsman) είναι ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος των ΗΠΑ και της Βρετανίας, ενώ ο Penguin (Pearson) είναι εδραιωμένος σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικότερα στις ισχυρής ανάπτυξης αγορές.

Ο επικεφαλής του Penguin Τζον Μάκινσον είναι ο πρόεδρος του νέου σχήματος, ενώ ο επικεφαλής του Random House Μάρκους Ντολ θα είναι ο γενικός διευθυντής.

"Η προσέγγιση αυτή δημιουργεί έναν παγκόσμιο γίγαντα που διαθέτει μία ισχυρή βάση για να συνεχίσει την εμπορική και δημιουργική του επιτυχία σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο τομέα", σχολίασε ο Τζον Φάλον, ο γενικός διευθυντής του Pearson.

"Μαζί, μπορούμε και πρόκειται να επενδύσουμε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι αν δρούσαμε χωριστά", τόνισε ο επικεφαλής του Bertelsman Τόμας Ράμπε.

Η συγχώνευση έχει ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο και πήρε το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις αρχές του Απριλίου.