Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των εκδοτικών οίκων Penguin και Random House

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των εκδοτικών οίκων Penguin και Random House

Ο βρετανικός όμιλος Pearson και ο γερμανικός Bertelsman ανακοίνωσαν σήμερα την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης των εκδοτικών οίκων Penguin και Random House δημιουργώντας έναν παγκόσμιο γίγαντα στον τομέα των εκδόσεων.

Ο νέος εκδοτικός οίκος ονομάζεται Penguin Random House και κυριαρχείται από τον Bertelsman, που συμμετέχει με το 53% του κεφαλαίου, ενώ ο Pearson κατέχει το 47%.

Ο Random House (Bertelsman) είναι ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος των ΗΠΑ και της Βρετανίας, ενώ ο Penguin (Pearson) είναι εδραιωμένος σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικότερα στις ισχυρής ανάπτυξης αγορές.

Ο επικεφαλής του Penguin Τζον Μάκινσον είναι ο πρόεδρος του νέου σχήματος, ενώ ο επικεφαλής του Random House Μάρκους Ντολ θα είναι ο γενικός διευθυντής.

"Η προσέγγιση αυτή δημιουργεί έναν παγκόσμιο γίγαντα που διαθέτει μία ισχυρή βάση για να συνεχίσει την εμπορική και δημιουργική του επιτυχία σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο τομέα", σχολίασε ο Τζον Φάλον, ο γενικός διευθυντής του Pearson.

"Μαζί, μπορούμε και πρόκειται να επενδύσουμε σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι αν δρούσαμε χωριστά", τόνισε ο επικεφαλής του Bertelsman Τόμας Ράμπε.

Η συγχώνευση έχει ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο και πήρε το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις αρχές του Απριλίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο