current views are: 2

2 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση11:51

Betfair και William Hill ζητούν άδεια για online στην Ελλάδα

Η κίνησή τους αυτή, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, αποσκοπεί στο να αναδείξουν ότι για την παραχώρηση αδειών δεν τηρούνται  σύννομες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία διαδικασίες, δηλαδή δεθνής διαγωνισμός και έτσι να μπορέσουν να προχωρήσουν σε νομικές κινήσεις αργότερα ζητώντας και αποζημιώσεις.

Δημοσίευση 11:51’
αρθρο-newpost

Η κίνησή τους αυτή, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, αποσκοπεί στο να αναδείξουν ότι για την παραχώρηση αδειών δεν τηρούνται  σύννομες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία διαδικασίες, δηλαδή δεθνής διαγωνισμός και έτσι να μπορέσουν να προχωρήσουν σε νομικές κινήσεις αργότερα ζητώντας και αποζημιώσεις.

Νέο κεφάλαιο ανοίγει στην διεκδίκηση αδειών στοιχημαστιμού στο Ιντερνετ με την  απόφαση των διεθνών εταιρειών Betfair και William Hill να διεκδικήσουν  επισήμως άδεια δραστηριοποίησης στον online στοιχηματισμό στην ελληνική αγορά.

Η κίνησή τους αυτή, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, αποσκοπεί στο να αναδείξουν ότι για την παραχώρηση αδειών δεν τηρούνται  σύννομες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία διαδικασίες, δηλαδή δεθνής διαγωνισμός και έτσι να μπορέσουν να προχωρήσουν σε νομικές κινήσεις αργότερα, ζητώντας και αποζημιώσεις. 

Η αίτηση αυτή έρχεται λίγες μέρες πριν την επίσημη απάντηση του ελληνικού υπουργείο Οικονομικών στην Κομισιόν στην εμπεριστατωμένη γνώμη αναφορικά με την τροπολογία που είναι προς ψήφιση στη Βουλή για τον online στοιχηματισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες,ώστε να θέσουν τη βάση για να εγείρουν νομικές διεκδικήσεις σε δεύτερο χρόνο.

Ειδικότερα όπως ανέφερε σχετικά η ένωση διαιδκτυακών εταιρειών RGA, τα μέλη της υπέβαλαν αιτήσεις στο Ελληνικό Δημόσιο, τον Υπουργό Οικονομικών και την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για άδεια παροχής υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχηματισμού (τυχερά παιχνίδια μέσω του Διαδικτύου) για περίοδο 5 ετών, λόγω της απουσίας κατάλληλης μειοδοτικής διαδικασίας.

Η Ένωση διαδικτυακού στοιχηματισμού έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι το κίνητρο για τη μη παροχή αδειών αναφορικά με τα διαδικτυακά τυχερά παίγνια δεν οφείλεται σε τυχόν ανησυχίες ως προς την προστασία των καταναλωτών.  

Ο Clive Hawkswood, Διευθύνων Σύμβουλος της RGA δήλωσε σήμερα: «Η Ελληνική Κυβέρνηση συμπεριφέρεται πολύ μυωπικά. Εκχωρώντας διαδικτυακό μονοπώλιο στον ΟΠΑΠ χωρίς να συμμορφωθεί με τη Συνθήκη, η Κυβέρνηση ενδέχεται να χρειαστεί να αποζημιώσει εταιρείες που είχαν θεμιτές προσδοκίες ως προς την υποβολή αίτησης αδειοδότησης. Ενδέχεται επίσης να χρειαστεί να αποζημιώσει και επενδυτές του ΟΠΑΠ, οι οποίοι πίστεψαν λανθασμένα ότι ο ΟΠΑΠ διέθετε μονοπώλιο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αρνείται την είσπραξη φόρων από καθιερωμένους διαδικτυακούς φορείς εκμετάλλευσης, οι οποίοι θα κατέβαλαν εκατομμύρια ευρώ σε φόρους εάν είχαν αδειοδοτηθεί στην Ελλάδα. Εν τη απουσία της εποικοδομητικής προόδου για την εισαγωγή ανοικτού, διάφανου και δίκαιου καθεστώτος αναφορικά με τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, τα μέλη μας έχουν καταστήσει σαφές ότι η RGA θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, συμπεριλαμβανομένων των νομικών ενστάσεων στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια, την άσκηση πολιτικών πιέσεων και τις δημόσιες σχέσεις προκειμένου να επιτύχει μια νόμιμη, ξεκάθαρη, πραγματοποιήσιμη και δίκαιη επίλυση».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


σχετικα αρθρα