Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη διευκόλυνση των επενδύσεων μέσω ΕΣΠΑ και του νέου αναπτυξιακού νόμου επιχειρεί το νέο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, το οποίο παρουσίασε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Οπως τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη Βουλή,  εμπλουτίζεται το τουριστικό προϊόν με την ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, διασφαλίζεται η ποιότητα στις υποδομές και τις υπηρεσίες και επιπλέον αναβαθμίζεται η παρεχόμενη επαγγελματική εκπαίδευση με τη δημιουργία νέων και νέου τύπου θέσεων εργασίας.

Στόχος είναι η αύξηση των εισερχόμενων τουριστών στα 24 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται μέσα στους δέκα προτεινόμενους προορισμούς παγκοσμίως, όπως επίσης και η αύξηση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης ανά τουρίστα, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

 Η στρατηγική περιλεμβάνει την ανάδειξη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως City Break προορισμούς, την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Επίσης, περιλαμβάνει την ανάπτυξη μεγάλων τουριστικών επενδύσεων μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα με προτεραιότητα στις ειδικές τουριστικές υποδομές, όπως γκολφ, μαρίνες, χιονοδρομικά κέντρα κ.ά.