Μία ακόμη συμφωνία για τη ναυπήγηση δύο πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG Carriers στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering υπέγραψε ο Ομιλος Αγγελικούση

Η συμφωνία αφορά στη ναυπήγηση δύο LNG Carriers μεταφορικής ικανότητας 173.400 κ.μ. το ένα και συνολικής αξίας 414 εκατ. δολ.
Η παράδοση των πλοίων από τα ναυπηγεία DSME στη θυγατρική του ελληνικού ομίλου, τη Maran Gas, αναμένεται να γίνει στο δεύτερο μισό του 2016.

Η συμφωνία αυτή δεν είναι η πρώτη μεταξύ των ναυπηγείων της Daewoo και του Ομίλου Αγγελικούση, αφού τα πέντε πλοία LNG Carriers του ελληνικού ομίλου που βρίσκονται στο νερό είναι κατασκευασμένα στα ίδια ναυπηγεία.

Σημειώνεται ότι μαζί με τη νέα  παραγγελία , ο Ομιλος έχει συνολικά εννέα υπό παραγγελία πλοία στα ναυπηγεία της DSME, ενώ έχει άλλα οκτώ υπό κατασκευή στα ναυπηγεία της Ηyundai Samho, τα οποία πρόκειται να παραλάβει μέχρι το 2015.

Ολα τα πλοία τα διαχειρίζεται η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, η Maran Gas, στο στόλο της οποίας περιλαμβάνονται ακόμη και δύο πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG carriers). Σύμφωνα με το κορεάτικο ναυτιλιακό πρακτορείο ειδήσεων Asiasis, ο Ομιλος Αγγελικούση έχει ναυπηγήσει περισσότερα από 50 πλοία όλων των τύπων στα ναυπηγεία της Daewoo.

 Συνολικά ο Ομιλος Αγγελικούση, με ένα στόλο 112 πλοίων στη δύναμή του, έχει υπό ναυπήγηση 26 πλοία μεταφορικής ικανότητας άνω των 3,15 εκατ. dwt., εκ των οποίων 17 είναι μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers), 3 VLCC, και έξι μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου (τρία capes και τρία mini capes), συνολικής αξίας άνω των 3,5 δισ. δολ.