«Η περίοδος αβεβαιότητας για το τραπεζικό μας σύστημα έκλεισε με την αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας. Από δω και πέρα ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και των επενδύσεων των επιχειρήσεων με όρους ανταγωνιστικούς και με στόχο την ουσιαστική συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην προσπάθεια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας», επισήμανε σε δηλώσεις του σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Σταύρος Λεκκάκος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή την εισαγωγή των νέων μετοχών της τράπεζας, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. 

Ειδικότερα, ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση των 4.958.235.294 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, καθώς και των 849.195.130 παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών (warrants) της. 

Με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πανηγυρική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Σταύρος Λεκκάκος κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας έτσι την ιδιαίτερη σημασία της δυνατότητας άντλησης κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο Αθηνών και της επιτυχίας της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. 

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών, είπε μεταξύ άλλων: «Κλείνοντας τον κύκλο της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών, που άντλησαν κεφάλαια από τους ιδιώτες επενδυτές ,είναι προφανώς μεγάλη επιτυχία της Πειραιώς που κατάφερε να αξιοποιήσει τη χρηματιστηριακή αγορά για να αντλήσει σημαντικό αριθμό κεφαλαίων διατηρώντας έτσι υψηλό ποσοστό διασποράς των μετοχών της.

Ταυτόχρονα ανοίγει για την οικονομία ο δεύτερος κύκλος που είναι η αξιοποίηση των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν κατά την ανακεφαλαιοποίηση και η μεταφορά πόρων από το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην πραγματική οικονομία. Έχω τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν άμεσα λύσεις για τη γρήγορη μεταφορά πόρων στην ανάπτυξη και είναι σίγουρο ότι η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να βοηθήσει και προς αυτή την κατεύθυνση».