«Ολο και περισσότερες επιχειρήσεις θεωρούν πλέον απαραίτητο κομμάτις της επικοινωνιακής τους στρατηγικής την εταιρική κοινωνική ευθύνη και πραγματοποιούν όλο και περισσότερα προγράμματα κοινωνικής υπευθυνότητας» σημείωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας κ.Γρ. Αντωνιάδης στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση της 6ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Οπως ανέλυσε, οι δράσεις των εταιρειών, δεν αφορούν πια τόσο τις φιλανθρωπίες και το περιβάλλον αλλά έρχονται να καλύψουν πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας οι οποίες είναι όλο και μεγαλύτερες εν μέσω της κρίσης. Η πρωτοβουλία του Συνδέσμου να βραβεύσει τις καλύτερες ενέργειες έρχεται να ενισχύσει αυτές τις δράσεις αναδεικνύοντάς τες. Εξάλλου υπάρχουν πλέον μετρήσιμα αποτελέσματα για τη σημασία που δίνουν οι σύγχρονοι καταναλωτές στις δράσεις κοινωνικής ευθύνης και για το πόσο σε αυτά βασίζουν την εικόνα που έχουν για μια εταιρεία ή για ένα προϊόν.

Εξάλλου πλέον προγράμματα κοινωνικής υπευθυνότητας δεν πραγματοποιούν μόνο οι εταιρείες αλλά και τα προϊόντα προκειμένου να χτίσουν τη δική τους μοναδική σχέση με τον καταναλωτή.

Η υποβολή  υποψηφιοτήτων για τα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας ΣΔΕ 2013, θα  διαρκέσει από την 1η έως και την 31η Ιουλίου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας των Αριστείων, στο www.aristeia-sde.gr στην ενότητα «Υποβολή Συμμετοχών». Μέσω της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για τη διοργάνωση.

Στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας ΣΔΕ 2013 έχουν δημιουργηθεί δύο κατηγορίες συμμετοχών, που αφορούν σε δράσεις Μεγάλων Επιχειρήσεων και Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων προκειμένου να δοθούν ίσες ευκαιρίες διάκρισης σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Επίσης για πρώτη φορά θα ψηφίσει και το κοινό, στην κατηγορία e-Δράσεις.

Συμμετοχή υποβάλλεται για δράσεις ή προγράμματα, που εντάσσονται στις παρακάτω οκτώ (8) ενότητες: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι, Υποστήριξη Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Συνεργασία με Κοινωνικά Υπεύθυνους Προμηθευτές (Suppliers Engagement), Κοινωνικά προϊόντα & υπηρεσίες, Συνεχής Δέσμευση & Προσφορά, e- Δράσεις.

Η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2013 στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του European Business Ethics Network (EBEN).

Την 6η διοργάνωση των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας στηρίζουν μέχρι στιγμής οι Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και Vodafone ως Αρωγοί, οι ΕΛΑΪΣ-Unilever και Ηellas On Line ως Επίκουροι, οι Ε.Ι.Παπαδοπούλοu, Nestle Hellas και ΦΑΓΕ ως Υποστηρικτές.

Συνεργάτες για το σχεδιασμό της επικοινωνίας και για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης οι Bold Ogilvy, Initiative Media Athens, Magna events, Rubicon και V+O COMMUNICATION.

Ο ΣΔΕ καλεί όλες τις εταιρείες, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, να υποβάλλουν και τη δική τους συμμετοχή, ώστε να προβάλουν το κοινωνικό τους έργο και να συμβάλλουν στην περαιτέρω διάδοση της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2013 απαρτίζεται από την Πρόεδρο κα Υβέτ Κοσμετάτου, Μέλος Δ.Σ. ΣΔΕ από την Vodafone AE και τα μέλη κ.κ. Γιάννη Αθανασιάδη, Μέλος Δ.Σ. ΣΔΕ από την Coca-Cola 3E, Κική Ζαννιά από τον ΟΤΕ, Γιώργο Καλούδη, Γενικό Γραμματέα Δ.Σ. ΣΔΕ από την ΕΥΔΑΠ, Νάσο Λέζο από τη My Spectrum Hellas και Μηνά Μαυρικάκη, από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ.

«Η Εταιρική Υπευθυνότητα θέτει το πλαίσιο για τη λειτουργία μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, οικοδομώντας μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ  καταναλωτών, εργαζομένων και ενδιαφερομένων μερών. Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος, μέσω των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, έχει στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια που καταβάλουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, να λειτουργούν υπεύθυνα, να βελτιώνουν την παραγωγικότητά τους και να αναπτύσσονται με γνώμονα το επιχειρείν, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον και τη συμβολή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη.» δήλωσε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας 2013, κα Υβέτ Κοσμετάτου.

Τα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας καλούν όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει κοινωνικά προγράμματα τα έτη 2010-2012, να αναδείξουν το έργο τους υποβάλλοντας συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση.

Μαρίνα Πρωτονοταρίου