Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από τη Socar

Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από τη Socar

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες προκειμένου να προχωρήσει η εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από τη Socar, αναφέρει το www.energypress.gr 
 
Ειδικά αναμένεται να πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη γνωμάτευση της  ΡΑΕ,  για τον καθορισμό των τελών διέλευσης που καταβάλλονται για τη χρήση δικτύου, που αποτελεί μία από τις βασικές εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη εγγυηθεί για την είσπραξη οφειλών της ΔΕΠΑ προς την εταιρεία ύψους 45 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και ότι το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ύψους 4,3 εκατ. ευρώ δεν θα επηρεάσειτην καθαρή θέση της εταιρείας. Η Socar από την πλευρά της έχει δεσμευθεί για την κατάθεση νέας εγγυητικής επιστολής που να καλύπτει το βελτιωμένο τίμημα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ΕΛΠΕ πωλούν μέσω του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ το σύνολο της συμμετοχής τους στην εταιρεία που ανέρχεται στο 35%, ενώ ποσοστό 31% πωλεί το Δημόσιο, το οποίο θα διατηρήσει τον έλεγχο του 24%. Με την ολοκλήρωση της πώλησης και με βάση το βελτιωμένο τίμημα των 400 εκατ. ευρώ που προσφέρει η Socar για το 66% του ΔΕΣΦΑ, τα ΕΛΠΕ θα βάλουν στα ταμεία τους περί τα 210 εκατ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο