Περισσότερα από 500 στελέχη των ελληνικών Διωκτικών Αρχών παρακολούθησαν ειδικά σεμινάρια που οργάνωσε η Παπαστράτος με σκοπό την εκπαίδευσή τους στον εντοπισμό και την αναγνώριση των παράνομων τσιγάρων.

Συνεχίζοντας τις δράσεις κατά της παράνομης διακίνησης τσιγάρων και χύμα καπνού, η Παπαστράτος, σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές, πραγματοποίησε την περίοδο Μαΐου – Ιούνιου 2013 20 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε 4 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηγουμενίτσα), για περισσότερα από 500 στελέχη από τα σώματα του ΣΔΟΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Οικονομικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, των Τελωνείων και των Δημοτικών Αστυνομιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι προέρχονταν από 25 πόλεις της χώρας, εκπαιδεύτηκαν στον εντοπισμό και την αναγνώριση των παράνομων τσιγάρων, ενώ επιπλέον τους δόθηκε εκπαιδευτικό υλικό και απαραίτητος εξοπλισμός.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη βοήθεια εξειδικευμένων στελεχών από τη Philip Morris International, μητρική εταιρεία της Παπαστράτος, που ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για το σκοπό αυτό, και αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα αυτού του είδους που έχει ποτέ οργανωθεί από την εταιρεία σε όλη την Ευρώπη.

«Πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος, καταναλωτής ή στέλεχος των διωκτικών αρχών, τη διαφορά μεταξύ ενός γνήσιου και ενός παραποιημένου πακέτου, αφού οι λαθρέμποροι έχουν φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα τεχνογνωσίας. Ωστόσο, το λαθραίο προϊόν, αφού δεν υπόκειται σε κανένα ποιοτικό έλεγχο, μπορεί να περιέχει μεταξύ άλλων τρίχες ζώων, φτερά και κομμάτια πλαστικού, όπως έχουν δείξει εργαστηριακές αναλύσεις μας», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος.

«Για εμάς η αντιμετώπιση του προβλήματος του παράνομου εμπορίου τσιγάρων αποτελεί προτεραιότητα και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τις δράσεις που ξεκινήσαμε σε συνεργασία με τις Διωκτικές Αρχές τον περασμένο Οκτώβριο, διότι στερεί σημαντικά έσοδα και θέσεις εργασίας από τον κλάδο και το κράτος», πρόσθεσε ο κ. Θεοφιλόπουλος.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης των διωκτικών αρχών εντάσσονται στην πρωτοβουλία της Παπαστράτος «ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΣΙΓΑΡΑ» που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 και συνεχίστηκε το 2013 με το μήνυμα «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΥΜΑ ΚΑΠΝΟ». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, η Παπαστράτος έχει χρηματοδοτήσει σειρά ενεργειών για την ενημέρωση των καταναλωτών και του εμπορίου, την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των Διωκτικών Αρχών, την αγορά και καταστροφή παλαιών μηχανημάτων της καπνοβιομηχανίας «ΚΕΡΑΝΗΣ», ενώ θα καλύψει και τις δαπάνες για την καταστροφή κατασχεμένων τσιγάρων.