Αλυσίδα πρατηρίων για την αεριοκίνηση των ΙΧ ετοιμάζει η ΔΕΠΑ όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης της αεριοκίνησης.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχουν ανοίξει 8 πρατήρια και μέσα στο 2014 άλλα 4 με 6. Ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εγκατάσταση αντλιών τροφοδοσίας συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) στις μεγάλες πόλεις του εθνικού οδικού άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Βόλου, ενώ παράλληλα προωθείται η χρήση φυσικού αερίου στην κίνηση οχημάτων σε συνεργασία με διάφορους δήμους στην ελληνική επικράτεια. Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν και εταιρείες με στόλους επαγγελματικών οχημάτων, ταξί και φορτηγά για τη χρήση του φυσικού αερίου κίνησης.

Η ΔΕΠΑ, τα τελευταία χρόνια, επεκτείνει την απαραίτητη υποδομή για την τροφοδοσία οχημάτων με φυσικό αέριο, και σήμερα τροφοδοτεί περισσότερα από 600 λεωφορεία ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ) και 102 απορριμματοφόρα δήμων. Η ΔΕΠΑ διαθέτει δύο σταθμούς ανεφοδιασμού στην Αττική, στις περιοχές της Ανθούσας και των Ανω Λιοσίων. Η δυναμικότητά τους ανέρχεται στα 5.000 κυβικά μέτρα/ώρα (Nm3/h), κατατάσσοντάς τους ανάμεσα στους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. 


 

TAGS