Ο δείκτης που καταγράφει την πορεία των διεθνών τιμών των τροφίμων εμφάνισε κάμψη κατά 1% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, λόγω της μείωσης των τιμών της ζάχαρης και των γαλακτοκομικών προϊόντων και μικρών μειώσεων στις τιμές των δημητριακών και εδώδιμων ελαίων, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Ο δείκτης τιμών του FAO –ο οποίος αποτυπώνει τις μηνιαίες μεταβολές τιμών ενός καλαθιού δημητριακών, σπορέλαιων, γαλακτοκομικών, κρεάτων και ζάχαρης– υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στις 211,3 μονάδες από 213,2 μονάδες τον Μάιο.