Συγκρατημένη άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν όψει των κρίσιμων στοιχείων για την απασχόληση που θα ανακοινωθούν σήμερα στις ΗΠΑ και τα οποία εκτιμάται ότι θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική κινήτρων της Fed.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν ράλι, στον απόηχο καθησυχαστικών σχολίων από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Αγγλίας ότι θα διατηρήσουν τις πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης.

Στις 10.22, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTS ενισχυόταν κατά 0,25% στις  1.181,94 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE σημείωνε άνοδο 0,20% στις 6.433,84 μονάδες, ο γαλλικός CAC κατάγραφε κέρδη 0,34% στις 3.822,06 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφωνόταν στις 8.025,18 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,39%.

«Θα είναι μια ενδιαφέρουσα ημέρα η σημερινή. Προς το παρόν επαναπαυόμαστε στη διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων από την ΕΚΤ. Εάν τα στοιχεία για την απασχόληση [στις ΗΠΑ] είναι θετικά, αυξάνεται η πιθανότητα να αποσυρθούν νωρίτερα τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης και αυτό θα προκαλέσει αρνητική αντίδραση [στις αγορές] βραχυπρόθεσμα», σχολιάζει στο Reuters ο Πίτερ Γκάρνρι από τη Saxo Bank.