Η ακτοπλοΐα και ο θαλάσσιος τουρισμός είναι δύο άμεσες προτεραιότητες του νέου υπουργού Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη, και στους πρώτους και άμεσους στόχους του είναι να μελετηθεί εκ νέου το σχέδιο νόμου για το θαλάσσιο τουρισμό και τα σκάφη αναψυχής αλλά και να  συναντηθεί με τους τραπεζίτες για να δοθεί λύσει στο μεγαλό χρηματοδοτικό πρόβλημα της ακτοπλοΐας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε  χθες το απόγευμα με την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, για να έχουν μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου για το θαλάσσιο τουρισμό, το οποίο θα επαναδιατυπωθεί. Στόχος είναι  το σχέδιο νόμου που έχει ήδη κατατεθεί στη γραμματεία της κυβέρνησης να μην περιορίζεται στην αντιμετώπιση ορισμένων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων της προηγούμενης νομοθεσίας αλλά να είναι πιο αναπτυξιακό. Η χώρα πρέπει να γίνει φιλόξενη, τονίζει ο ίδιος και σημειώνει ότι ενώ  η Ιταλία να φιλοξενεί 130.000 σκάφη στην Ελλάδα φιλοξενούνται μόλις 17.000.

Στα σχέδιά του είναι να καταλήξει σε ένα νέο σχέδιο νόμου, σε συνεργασία με την κ. Κεφαλογιάννη και στη συνέχεια και οι δύο μαζί να απευθυνθούν στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Οσον αφορά στην  ακτοπλοΐα  σχεδιάζει να συζητήσει τα ακτοπλοϊκά προβλήματα και με τους τραπεζίτες που χρηματοδοτούν τον κλάδο, ώστε να διερευνηθούν οι δυναότητες που δίνονται μετά την ανακεφαλαιοποίηση,  ώστε να επιβιώσει ο κλάδος.