Και οι δύο διαδρομές (του TAP και του Nabucco) θα χρειαστούν μεσοπρόθεσμα προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής παροχή αερίου στην Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Έτινγκερ στο άρθρο στην αυστριακή εφημερίδα WirtschaftsBlatt, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει η μια επιλογή την άλλη

Η διαδρομή του σχεδιαζόμενου αγωγού Nabucco West δεν έχει εγκαταλειφθεί παρά την απόρριψή του από την κοινοπραξία Shah Deniz (Σαχ Ντενίζ) για τη μεταφορά αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα ΕνέργειαςΓκίντερ Έτινγκερ.

«Είναι μόνο η αρχή. Η απόφαση για κατασκευή του TAP και την παροχή περισσότερου αερίου στη συνέχεια σημαίνει επίσης ότι το κανάλι διανομής στην Αυστρία , ο Nabucco West επί του παρόντος, συνεχίζει να είναι στη συζήτηση», είπε ο γερμανός επίτροπος, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός TAP, που επιλέχθηκε για την μεταφορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα Shah Deniz ΙΙ στην Κασπία προς την Ευρώπη, επίσης ξεκινά από την Τουρκία, αλλά διασχίζει την Ελλάδα και την Αλβανία, καταλήγοντας στην Ιταλία.Η προτεινόμενη διαδρομή του Nabucco West ξεκινούσε από την Τουρκία και κατέληγε στην Αυστρία μέσω της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας.