Λαμπρό μέλλον έχουν τα διαμάντια, με βάση την πορεία της ζήτησης και την αύξηση των πλουσίων στην Ινδία και την Κίνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της X-Wealth,  θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των πλουσίων σε χώρες "πεινασμένες για διαμάντια" όπως η Κίνα και η Ινδία.

Οι τιμές των διαμαντιών έχουν αυξηθεί ήδη κατά 35% από το 2005 και αναμένεται ότι θα αυξηθούν ακόμη 20% μέχρι το 2017. ωθούμενες από τη ζήτηση στην Ινδία και την Κίνα.

Οι πάρα πολύ πλούσιοι επενδυτές επιλέγουν την επένδυση σε διαμάντια ως μια ασφαλή και αποδοτική επιλογή στη σημερινή συγκυρία αβεβαιότητας και χαμηλών επιτοκίων.

Μέχρι το 2020 οι εκτιμήσεις μιλούν για αύξηση στην παγκόσμια αγορά διαμαντιών κατά 60% κάνοντας τις παγκόσμιες πωλήσεις διαμαντιών να φτάσουν τα 26,1 δισ. δολ.

Ανάλογα αυξάνεται και η ζήτηση για τα ιδιαίτερης σπανιότητας κοσμήματα σημειώνει ο επικεφαλής του   οίκου  Christie’s, τονίζοντας ότι οι επενδυτές και οι συλλέκτες αναζητούν εναλλακτικές επενδύσεων όπως τα διαμάντια και οι άλλες πολύτιμες πέτρες, προκειμένου να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους, αφού δεν θέλουν να φυλάνε χρήματα στις τράπεζες.  

Οι πάρα πολύ πλούσιοι ιδιώτες ανήλθαν το 2012, σύμφωνα πάντα με το X-Wealth,  σε 187.380 με συνολικό πλούτο 25,8 τρισ. δολ. και προβλέπεται ότι πρόκειται να αυξηθούν λόγω της ανάπτυξης σε Ινδία και Κίνα. 

Μ.Πρωτονοταρίου