Η απόφαση του Eurogroup θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης, γράφει η Deutsche Welle. Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται σύμφωνα με την τήρηση των δεσμεύσεων.

Όπως αναφέρει στη σκιά των σεναρίων επιστροφής της κρίσης στην ευρωζώνη τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Οι Πορτογάλοι είναι αντιμέτωποι με μια κυβερνητική κρίση που όλα δείχνουν ότι σήμερα θα ξεπεραστεί, ενώ στην Αθήνα κυβέρνηση και τρόικα δίνουν μάχες από υπουργείο σε υπουργείο για την μείωση των δημοσίων δαπανών και την τήρηση των δεσμεύσεων.

Για πρώτη φορά, ωστόσο, είναι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των δανειστών που δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα επιτευχθεί συμβιβασμός. Τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να αποφασίσουν κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορεί να αναμένει σύντομα την δόση των 8,1 δισ ευρώ ή εάν η εκταμίευσή της θα γίνει τμηματικά και θα καθυστερήσει κάποιους μήνες. «Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν και πάλι μέχρι το τελευταίο λεπτό», εκτιμά η Süddeutsche Zeitung, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας.

TAGS