Ξεχωριστές προσφορές αναμένεται να καταθέσουν σήμερα οι Eurobank , η Alpha Bank , Εθνική Τράπεζα   και η Τράπεζα Πειραιώς  για την απόκτηση του ΤΤ, η πώληση του οποίου θα καθορίσει τον «τραπεζικό χάρτη» της χώρας.
Οι προσφορές αναμένονται σήμερα και η πώληση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με τους όρους που συμφώνησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα .και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τους  εκπροσώπους των τραπεζών, ενώ η πώλησή αυτή θα είναι καθοριστική για την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.
Με την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το οποίο έλαβε 4 δισ. ευρώ το κεφάλαιο μετά το διαχωρισμό κακά περιουσιακά στοιχεία της, ο όποιος αγοραστής του θα έχει πρόσβαση στα  περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ των καταθέσεων.  
Η  πώληση του ΤΤ της  πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας είναι ακόμα ένα στάδιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος  που πραγματοποιείται με συγχωνεύσεις και κεφαλαιακές ενισχύσεις.

Επιθυμία της τρόικας είναι το Ταμιευτήριο δοθεί στη Eurobank, όπως και την Proton και να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης με στόχο η τράπεζα να γίνει ελκυστική στους  ιδιώτες επενδυτές που θα κληθούν  καλύψουν το σύνολο ή μέρος των κεφαλαίων περίπου 1,5 δισ. ευρώ,  που χρειάζεται η τράπεζα. Ετσι να επιτευχθεί ο στόχος η Eurobank να παραμείνει o τέταρτος συστημικός πόλος κάτι που επιθυμεί τόσο η  τρόικα όσο και το ΔΝΤ.

Αν, αντίθετα, το Τ.Τ. αποκτήσει μια από τις άλλες τρεις τράπεζες Alpha, Εθνική και Πειραιώς τότε  το πιθανότερο θα είναι οι συστημικοί πόλοι να γίνουν τρεις και σε κάποιον από αυτούς να καταλήξει και η Eurobank.