Με στόχο την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα,  η πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα καλεί τους Ελληνες που φοιτούν και εργάζονται στην Ολλανδία ή έχουν επιστρέψει μετά από σπουδές στα ολλανδικά πανεπιστήμια,  να συμμετάσχουν σε έναν «Πορτοκαλεώνα» επιχειρηματικότητας.

 Ειδικότερα,  στο ισόγειο του κτηρίου όπου στεγάζεται, επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7, στο κέντρο της Αθήνας, θα διαμορφωθεί ο «ΠορτοκαλεώναOrange Grove» όπου  νέοι έλληνες επιχειρηματίες με σπουδές στην Ολλανδία, καθώς και ολλανδοί επιχειρηματίες οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα θα έχουν στη διάθεσή τους εργασιακό χώρο,  δίκτυο επαφών και πρόσβαση στην τεχνογνωσία για τα πρώτα βήματα της πορείας τους στο χώρο του επιχειρείν στην Ελλάδα.

Οπως ανέφερε σε ομιλία του στη χθεσινή εκδήλωση, ο πρέσβης της Ολλανδίας κ. Jan Versteeg η κοινή ευρωπαϊκή πορεία Ελλάδας - Ολλανδίας,   απαιτεί κοινές δράσεις για την έξοδο από την οικονομική κρίση, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα την έμφαση του εγχειρήματος στους νέους με καινοτόμες ιδέες.

Το Orange Grove θα  δίνει τη δυνατότητα για επαφές και one-to-one mentoring με υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, βοήθεια στην επίλυση ζητημάτων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων ή νομικής φύσης, αρωγή στην εκπόνηση business plan, workshops, καθώς  και προγράμματα επιμόρφωσης μέσω διαλέξεων και σεμιναρίων.

Ιδιαίτερο βάρος, σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Κλουβό, μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Ελλήνων Φοιτητών Ολλανδίας, θα δοθεί στη μεταλαμπάδευση του know-how μεγάλων ολλανδικών επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προς τους νέους επιχειρηματίες σε μια σειρά τομέων, αλλά και στη σωστή και επωφελή χρήση των social media για την προώθηση νέων επιχειρηματικών ιδεών.