Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας PLAY, συμφερόντων Πάνου Γερμανού παρουσίασε τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου, την επιτυχημένη δραστηριότητά της στην Πολωνική αγορά, στο Polish-Greek Economic Forum, το οποίο διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Οικονομίας της Πολωνίας, η Ελληνική Πρεσβεία στην Πολωνία και το Πολωνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 1.000 καταστήματα και, μέσα σε 6 χρόνια, έχει κατακτήσει επάξια το 18% της αγοράς ξεπερνώντας τα 10 εκατομμύρια συνδρομητές.  Σήμερα 7 στους 10 συνδρομητές στην Πολωνία, που αποφασίζουν να αλλάξουν τηλεπικοινωνιακό πάροχο, επιλέγουν την PLAY, ενώ το 2012 η εταιρεία κατέκτησε μερίδιο 65% στις φορητότητες, το οποίο υπερβαίνει τους 800.000 χρήστες κινητής.

H PLAY, η μεγαλύτερη ελληνική επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Πολωνική αγορά, αποτελεί πρότυπο για το πώς η ελληνική τεχνογνωσία και η καινοτομία μπορούν να «κατακτήσουν» τις αγορές του εξωτερικού και μέσω της επιτυχίας να επιστρέψουν πολλαπλασιαστικά κεφάλαια προς επένδυση στην ελληνική αγορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε από την εταιρία Olympia, του Π. Γερμανού, με στόχο την στήριξη επενδύσεων στην ελληνική οικονομία και η οποία βασίστηκε στην κερδοφόρα πορεία της εταιρίας PLAY στην Πολωνική αγορά.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην Πολωνία, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δεδομένου ότι η Πολωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Ευρώπης και μία από τις πιο αναπτυσσόμενες αγορές, καταγράφοντας σταθερό ρυθμό ανάπτυξης από το 2010 και έπειτα.

Στο φόρουμ συμμετείχε με εισήγησή του Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας, ενώ παρευρέθησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο Παναγιώτης Μίχαλος, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

Για την εταιρία κινητής τηλεφωνίας PLAY, μίλησε στο εν λόγω συνέδριο ο Βασίλης Μπίλης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Εταιριών Πάνου Γερμανού ο οποίος δήλωσε σχετικά, «Η πολωνική αγορά διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να προσελκύσει ελληνικές επενδύσεις λόγω του μεγάλου πληθυσμού της, του σταθερού φορολογικού πλαισίου και της βοήθεια που λαμβάνει κανείς από τις τοπικές αρχές. Η PLAY, ως η μεγαλύτερη ελληνική επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην πολωνική αγορά, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των επενδυτικών δυνατοτήτων που «κρύβουν» οι ξένες αγορές και συγκεκριμένα η Πολωνία. Με «όπλα» της τη συνολική αξία προς το πελάτη και την τεχνολογική υπεροχή, η PLAY έχει αναπτύξει το πιο σύγχρονο ιδιόκτητο δίκτυο κινητής στη χώρα και κερδίζει συνεχώς μερίδια αγοράς».

 

O Όμιλος Olympia Development

Ο Όμιλος Olympia Development, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, διαθέτοντας ισχυρό επιχειρηματικό αποτύπωμα στην ελληνική και τη διεθνή αγορά, χαρακτηρίζεται από εδραιωμένη παρουσία και συνεχή ανάπτυξη από το 1980. 

Πρόκειται για έναν 100% ελληνικό Όμιλο, που δραστηριοποιείται στους κλάδους:

λιανεμπορίου με τις αλυσίδες καταστημάτων Public και Multirama, και τις Online εταιρίες GETITNOW.gr & meandhome.gr

χονδρεμπορίου μέσω της Westnet Distribution, η οποία ειδικεύεται στη διανομή προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας

βιομηχανικής παραγωγής προϊόντων και συστημάτων ενέργειας με τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT (εταιρεία συνδεδεμένη απευθείας στον Π. Γερμανό)

τηλεπικοινωνιών μέσω της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας PLAY στην Πολωνία