Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις Eurobank και Alpha Bank εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Alpha Bank αναφέρει: «Η Alpha Bank Α.Ε. ενημερώνει ότι, σήμερα, 9 Ιουλίου 2013, υπέβαλε, στο πλαίσιο της διαδικασίας που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος έθεσε, δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α.Ε.» 

Από την πλευρά της η Eurobank αναφέρει: «Η Alpha Bank Α.Ε. ενημερώνει ότι, σήμερα, 9 Ιουλίου 2013, υπέβαλε, στο πλαίσιο της διαδικασίας που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος έθεσε, δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α.Ε.»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ανακοίνωση του αποτελέσματος θα επισπευθεί για τις επόμενες ημέρες, αφού η πώλησή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αποτελεί προαπαιτούμενο της δόσης των 6,8 δισ. ευρώ προς την χώρα μας. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την Eurobank να έχει υποβάλλει πολύ ισχυρή πρόταση και να θεωρείται φαβορί για την απόκτηση του Τ.Τ.