Τα συστήματα αλουμινίου της  Alumil επελέγησαν να χρησιμοποιηθούν σε τρία νέα έργα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στη Γκάνα και στα Τίρανα.

Στο ψηλότερο πύργο κατοικιών στο Μανχάταν

Με 283 μέτρα ύψος, το συγκεκριμένο ακίνητο θα είναι o ψηλότερος πύργος κατοικιών στο κέντρο του Μανχάταν και ένα από τα ψηλότερα κτίρια στη Νέα Υόρκη. Η κατασκευή του 82 ορόφων ουρανοξύστη, που θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο Four Seasons και ιδιωτικές κατοικίες, θα αρχίσει το Φθινόπωρο του 2013, ενώ τα εγκαίνια του έχουν οριστεί για το 2016.
Για το ντύσιμο του πύργου χρησιμοποιήθηκε σύστημα Element ειδικά σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το R&D ALUMIL Ελλάδας - Ρουμανίας και το τεχνικό γραφείο ALUMIL της Νέας Υόρκης.

Η ανάθεση του συγκεκριμένου έργου επιβεβαιώνει ακόμη μία φορά την ανωτερότητα των συστημάτων της ALUMIL και την υψηλή τεχνογνωσία της εταιρίας αναφορικά με το σχεδιασμό προηγμένων συστημάτων αλουμινίου.

Στο Emerald House στη Γκάνα

Η ALUMIL ολοκλήρωσε το πρώτο της έργο στην Γκάνα, το EMERALD HOUSE το οποίο κατασκευάστηκε κυρίως με συστήματα υαλοπετάσματος. Το σύστημα M3 επιλέχθηκε από την ομάδα μηχανικών της ALUMIL, μετά από βαθιά μελέτη όλων των διαθέσιμων σχεδίων του έργου. Στόχος ήταν να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα εύκολο, τόσο στην κατασκευή του, όσο και στην εγκατάστασή του, καθώς η πρόσοψη του έργου αποτελείται από πολλά κυκλικά ανοίγματα. Επιπλέον, το σύστημα θα έπρεπε να ήταν σε θέση να εγκατασταθεί σε καμπύλες τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές. Γι’ αυτό το λόγο επιλέχθηκε το σύστημα M3, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί και να αποδώσει πολύ καλά σε διάφορες τυπολογίες.
Το έργο ολοκληρώθηκε έγκαιρα και αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας επιπρόσθετα και αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου ALUMIL Μ9000 & Μ9400 και πόρτες πυρασφαλείας υψηλών προδιαγραφών της ALUMIL.
 

Στο TID Tower, το ψηλότερο κτίριο στα Τίρανα

Ο συγκεκριμένος πύργος αποτελεί μέρος του νέου φιλόδοξου στρατηγικού σχεδιασμού της πόλης των Τιράνων, η οποία συγκεντρώνει περίπου δέκα εντυπωσιακούς πύργους. Ο πύργος TID εξυπηρετεί κυρίως ανάγκες οικιακής στέγασης. Στη βάση του κτιρίου βρίσκονται εγκαταστάσεις γραφείων, καταστημάτων και εστιατορίων, ενώ στην κορυφή του κτιρίου στεγάζεται ένα πανοραμικό εστιατόριο.

Η ALUMIL ανέπτυξε ένα σύστημα ειδικά για το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο έχει εγκατασταθεί στην εσωτερική όψη του, λόγω του σχεδιασμού του κτιρίου και ταυτόχρονα φιλοξενεί πολύ μεγάλα παράθυρα, τόσο σταθερά όσο και παράλληλα προβαλλόμενα. Το σύστημα που αναπτύχθηκε είναι ένα structural παράθυρο τύπου υαλοπετάσματος, με έναν οδηγό τοποθετημένο στο δάπεδο για ευθυγράμμιση. Επίσης, έχει εγκατασταθεί σε γωνίες, οι οποίες είναι διαφορετικές από όροφο σε όροφο.

 
 

TAGS