Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η γερμανική οικονομία από την αρχή του έτους και το δεύτερο εξάμηνο η ανάπτυξη αναμένεται να επιταχυνθεί, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στη μηνιαία του έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

«Με δεδομένη την θετική διάθεση των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, πρέπει να αναμένεται συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης», επισημαίνει το υπουργείο, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η αδύναμη οικονομία της Ευρωζώνης εξακολουθεί να πλήττει τις γερμανικές εξαγωγές και ότι η τόνωση της ανάπτυξης από τις νέες αγορές στην Ασία και στην Νότια Αμερική θα είναι πιθανότατα ασθενέστερη από ό,τι αναμενόταν.

«Επομένως, οι οικονομικοί κίνδυνοι από την παγκόσμια οικονομία επανέρχονται κατά κάποιον τρόπο στο προσκήνιο», προειδοποιεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πάντως εκτιμά ότι η επίδοση των εξαγωγών θα παραμείνει θετική.

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας παραμένει, όπως σημειώνεται, η ιδιωτική κατανάλωση, η οποία προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει, χάρη στην αύξηση των εισοδημάτων, τον χαμηλό πληθωρισμό και την σταθερή αγορά εργασίας.