Κύπρος: Προσχέδιο συμφωνίας για το ρωσικό δάνειο

Κύπρος: Προσχέδιο συμφωνίας για το ρωσικό δάνειο

Σε προσχέδιο συμφωνίας, αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου, που παραχωρήθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία το 2011, έχουν καταλήξει Μόσχα και Λευκωσία, όπως αποκάλυψε ο ρώσος πρέσβης Βάσεσλαβ Σούμσκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή».

Σύμφωνα με τον ρώσο πρέσβη, η αποπληρωμή του χρέους των 2,5 δισ. ευρώ θα αρχίσει το 2021 αντί το 2016 και το επιτόκιο θα μειωθεί από το 4,5 στο 2,5%.

Ο κ. Σούμσκι, αν και εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Eurogroup λήφθηκαν εν μια νυκτί, χωρίς να ενημερωθεί ή να ζητηθεί η θέση της Μόσχας, εντούτοις διαβεβαιώνει ότι οι ρώσοι επενδυτές δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Κύπρο. Η επιλογή της φυγής από το νησί θα κοστίσει πολύ περισσότερο,υποστηρίζει.

Παράλληλα, εμφανίζεται βέβαιος ότι σύντομα η Κύπρος θα μπει ξανά στον στέρεο δρόμο της ανάπτυξης, ενώ θεωρεί ότι η Κύπρος έχει τεράστιες προοπτικές στον τομέα των υδρογονανθράκων και δηλώνει πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Gazpom Bank και άλλα οικονομικά ιδρύματα για το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο