Σε προσχέδιο συμφωνίας, αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου, που παραχωρήθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία το 2011, έχουν καταλήξει Μόσχα και Λευκωσία, όπως αποκάλυψε ο ρώσος πρέσβης Βάσεσλαβ Σούμσκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή».

Σύμφωνα με τον ρώσο πρέσβη, η αποπληρωμή του χρέους των 2,5 δισ. ευρώ θα αρχίσει το 2021 αντί το 2016 και το επιτόκιο θα μειωθεί από το 4,5 στο 2,5%.

Ο κ. Σούμσκι, αν και εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Eurogroup λήφθηκαν εν μια νυκτί, χωρίς να ενημερωθεί ή να ζητηθεί η θέση της Μόσχας, εντούτοις διαβεβαιώνει ότι οι ρώσοι επενδυτές δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Κύπρο. Η επιλογή της φυγής από το νησί θα κοστίσει πολύ περισσότερο,υποστηρίζει.

Παράλληλα, εμφανίζεται βέβαιος ότι σύντομα η Κύπρος θα μπει ξανά στον στέρεο δρόμο της ανάπτυξης, ενώ θεωρεί ότι η Κύπρος έχει τεράστιες προοπτικές στον τομέα των υδρογονανθράκων και δηλώνει πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Gazpom Bank και άλλα οικονομικά ιδρύματα για το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου.

TAGS