Ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως αναμένει η ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως να διαμορφωθεί στο 7% φέτος, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua, ποσοστό που είναι χαμηλότερο των επίσημων προβλέψεων της κυβέρνησης.

Ο Lou Jiwei, μιλώντας στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι το 7% δεν θα πρέπει να θεωρείται ως το bottom line, και ότι αν και η οικονομία επιβραδύνεται, δεν θα υπάρξει «απότομη προσγείωση».

Σημειώνεται ότι οι επίσημες εκτιμήσεις της Κίνας για ανάπτυξη φέτος είναι 7,5%, που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 23 ετών. «Παρά την επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποδίδουν», φέρεται να δήλωσε ο Lou στο περιθώριο του αμερικανό-κινεζικού Στρατηγικού και Οικονομικού Διαλόγου.

«Αν και δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε τι εννοούσε ο υπουργός Lou, φαίνεται απίθανο σε εμάς καθώς το ποσοστό του 7,5% εγκρίθηκε μόλις πριν από τέσσερις μήνες από το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο», δηλώνει ο Zhiwei Zhang, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα στη Nomura.

TAGS