Επενδύσεις ύψους 10 δισ. ευρώ στον τομέα της ενέργειας, την επόμενη οκταετία, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάσιτς, από το βήμα του συνεδρίου με θέμα την εξέλιξη του έργου του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης, ο κ. Ντάσιτς δήλωσε ότι την επόμενη τριετία ποσό 3 δισ. ευρώ θα επενδυθεί στον πετρελαϊκό τομέα, 2 δισ. ευρώ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και άλλα 2 δισ. ευρώ στον τομέα του φυσικού αερίου.

Ο σέρβος πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης πως είναι ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι σχέσεις της χώρας του με την ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom και η κατασκευή του σερβικού τμήματος του αγωγού South Stream, μήκους 440 χιλιομέτρων.

Ο κ. Ντάσιτς χαρακτήρισε το έργο του αγωγού South Stream, το πιο σημαντικό στην βιομηχανία φυσικού αερίου. «Το έργο είναι η υποστήριξη ενός κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος για όλες τις χώρες τις οποίες θα “διατρέχει”», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η σερβική κυβέρνηση γνωρίζει τις υποχρεώσεις της και θα τις εκπληρώσει με συνέπεια.