ΔΕΗ: Στα δικαστήρια ζητά την ακύρωση του προστίμου της ΡΑΕ

ΔΕΗ: Στα δικαστήρια ζητά την ακύρωση του προστίμου της ΡΑΕ

Τη νομική οδό θα ακολουθήσει η ΔΕΗ για την ακύρωση και αναστολή εκτέλεσης του προστίμου, ύψους 4,4 εκατ. ευρώ, αναφορικά με τα τιμολόγια της Μέσης Τάσης που της επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, «η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι με την υπ. αριθ. 307/2013 Απόφαση της ΡΑΕ της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ λόγω μη συμμόρφωσής της, σύμφωνα με το κείμενο της ίδιας Απόφασης, με προηγούμενη Απόφαση της ΡΑΕ (895/2012) και εν γένει μη συμμόρφωση της ΔΕΗ ως προς την υποβολή εναλλακτικών τιμολογίων εκ μέρους της προς τους πελάτες της Μέσης Τάσης.

Η Απόφαση αυτή (895/2012) προέβλεπε, μεταξύ άλλων, υποχρέωση της ΔΕΗ προς υποβολή ικανού αριθμού τιμολογίων εκ μέρους της ΔΕΗ προς τους πελάτες της Μέσης Τάσης ανάλογα με το προφίλ της ζήτησης και τα χαρακτηριστικά φορτίου των υπόψη πελατών.

Η ΔΕΗ πρόκειται να προβεί στην άσκηση όλων των νομίμων ενδίκων βοηθημάτων για την ακύρωση και αναστολή εκτέλεσης της πιο πάνω υπ. αριθ. 307/2013 Απόφασης της ΡΑΕ, όπως προβλέπεται από το Ν.4001/2011».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο