Το σύνολο του εταιρικού κεφαλαίου της γνωστής ιταλικής επιχείρησης Pernigotti, η οποία παράγει σοκολατάκια και το μαντολάτο Torrone, πωλήθηκε στην τουρκικό όμιλο Sanset, ιδιοκτησίας της οικογένειας Toksoz.

H Pernigotti παράγει τα σοκολατάκια τύπου Giandujotti, παραδοσιακό προϊόν της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο, και ο ετήσιος τζίρος της αγγίζει τα εβδομήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Τα Giandujotti παράγονται στην βιομηχανία του Νόβι Λίγκουρε, έξω από την πόλη Αλεσσάντρια, στο οποίο απασχολούνται εκατόν πενήντα εργαζόμενους . Η νέα εργοδοσία δεσμεύθηκε να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την μέχρι τώρα παραγωγή.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την αγορά της Pernigotti. Θα διατηρήσουμε και θα αυξήσουμε την παραγωγή, αναπτύσσοντας δραστηριότητες και σε νέες περιοχές, με όλη την δύναμη του οίκου Pernigotti. Θέλουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα του στην τουρκική αγορά, όπως και σε άλλες μεγάλες χώρες», αναφέρει, σε ανακοινωθέν του, ο όμιλος Sanset.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του Μιλάνου πωλήθηκε στο γαλλικό όμιλο Lvmh, ο οποίος αγόρασε και την ιταλική εταιρία παραγωγής υφασμάτων πολυτελείας Loro Piana, ενώ επιχειρηματίας του φαρμακευτικού τομέα από το Χόνγκ Κόνγκ προχώρησε στην αγορά της εταιρίας Casanova-La Ripintura, η οποία παράγει κρασί Κιάντι, στην περιφέρεια της Τοσκάνης.

Συνολικά, η αξία των ιταλικών επιχειρήσεων του τομέα των τροφίμων που πωλήθηκαν, τα τελευταία δυο χρόνια, σε ξένες εταιρίες, αγγίζει τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.