Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι είναι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων το φετινό καλοκαίρι. Με μειωμένη κατά 30% την επιβατική κίνηση, τα τελευταία χρόνια της ύφεσης, εξαιτίας των ψαλιδισμένων μισθών και συντάξεων, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες φέτος είναι ... συγκρατημένες.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα εισιτήρια των πλοίων θεωρούνται φτηνά. Σύμφωνα με εκπροσώπους καταναλωτικών οργανώσεων, οι τιμές τους είναι «τσουχτερές» για τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ μικρές αυξήσεις παρατηρούνται σε ορισμένες κατηγορίες, όπως είναι η διακεκριμένη θέση, καθώς και σε ορισμένα νησιά, κυρίως του Βορείου Αιγαίου.

Στα 32,50 ευρώ είναι το εισιτήριο ανά άτομο από τον Πειραιά για την Πάρο σε οικονομική θέση συμβατικού πλοίου. Ακριβώς, το ίδιο κόστιζε και πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσαν στον Ελεύθερο Τύπο ταξιδιωτικοί πράκτορες. Στη διακεκριμένη θέση, όμως, καταγράφεται μία αύξηση κατά τέσσερα ευρώ. Από 45,50 ευρώ, που κόστιζε πέρυσι το εισιτήριο για το εισιτήριο της Πάρου, φέτος ανέρχεται στα 49 ευρώ.

Στις Κυκλάδες, πάντως, οι τιμές εμφανίζονται αμετάβλητες. Για τη Νάξο, το εισιτήριο είναι σταθερό εδώ και δύο καλοκαίρια στα 33,50 ευρώ, όπως επίσης και για τη Σαντορίνη, με την τιμή ενός εισιτηρίου στα 37,5 ευρώ. Στον Αργοσαρωνικό παρατηρείται επίσης η τάση αυτή, με τις τιμές να είναι στα περυσινά επίπεδα.