Από σήμερα ξεκινάει μια νέα εποχή για τη Eurobank και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Το απόγευμα θα υπογραφεί η δεσμευτική συμφωνία με το ΤΧΣ για την απόκτηση της Eurobank και αμέσως μετά θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για την απόκτηση του ΤΤ και της Proton.

Ταυτόχρονα  ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση  και η αναδιάρθρωσης των τραπεζών και δημιουργείται η τέταρτη συστημική τράπεζα η Eurobank, η οποία μετά την απόκτηση του ΤΤ και της Proton Bank, ενισχύεται εν όψει της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της από το ΤΧΣ.

Το γεγονός υπογραμμίστηΚε από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σήμερα το πρωί της Δευτέρας  με τη διοίκηση του ΤΧΣ και τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank, παρουσία του υπουργού Οικονομικών.
Πλέον, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βασίζεται στις 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες και γυρίζει σελίδα, προκειμένου να ριχθεί στη μάχη χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας ώστε να συμβάλλει στο καθοριστικό στοίχημα της επανεκκίνησης της ανάπτυξης.

Ακολούθως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2013 σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.

 

TAGS