Ο όμιλος Πειραιώς αντιλαμβάνεται ότι έχουν αυξηθεί οι ευθύνες του και πρέπει να συμβάλει στην ανάκαμψη σημείωσε ο Πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μ.Σάλλας κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση αναφερόμενος στην ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οπως τόνισε το τραπεζικό σύστημα πρέπει να αναταπεξέλθει στις εξής τρεις προκλήσεις: Πρώτον, στη διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά, δεύτερον στην αναδιάρθρωση και διαχείριση των επισφαλών δανείων και, τρίτον, στη δημιουργία πιο ανταγωνιστικών όρων, ώστε με χαμηλότερα επιτόκια να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας. 

Η ενίσχυση των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα είναι ύψιστης σημασίας αφού υπάρχουν ολόκληροι κλάδοι που το μέλλον τους κινδυνεύει,  όπως η ακτοπλοΐα. 

Η ανάγκη διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά αποτελεί ένα μόνιμο θέμα και το ζήτημα, σημείωσε, είναι προς ποιες κατευθύνσεις πρέπει να δοθεί η ρευστότητα γιατί "στόχος μας πλέον είναι να κινητοποιήσουμε επιχειρηματικές δυνάμεις που δημιουργούν προϋποθέσεις για μια ανταγωνιστική οικονομία.

Το θέμα της ρευστότητας δεν είναι τυφλό. Πρέπει να χρηματοδοτηθούν μικρά και μεγάλα έργα. Εκείνες οι επιχειρήσεις οι οποίες αναγνωρίζουμε ότι παράγουν ισχυρά προϊόντα και έχουν προβλήματα ρευστότητας, θα πρέπει να ενισχυθούν. Επίσης, η ρευστότητα πρέπει να οδηγεί σε νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, χαρακτήρισε τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του 2013, ζήτημα ύψιστης εθνικής σημασίας για την οικονομία, καθώς η δημιουργία πλεονάσματος θα έχει πολλαπλά οφέλη μιας και πολλά εξαρτώνται από αυτό.

Ο κ. Σάλλας επανέλαβε ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, αλλά θα πρέπει να "τρέξουν" οι μεταρρυθμίσεις.