Πειραιώς: Προς αύξηση κεφαλαίου στη Γενική Τράπεζα

Πειραιώς: Προς αύξηση κεφαλαίου στη Γενική Τράπεζα

 H Γενική Τράπεζα (Geniki Bank) πρόκειται να αναβαθμισθεί σε φορέα αναχρηματοδότησης επιχειρηματικών δανείων, κυρίως επισφαλών επιχειρηματικών χορηγήσεων, ο οποίος θα δίνει συμβουλευτικές υπηρεσίες και θα προχωρεί σε διεθνείς συμπράξεις, ώστε να προσφέρει ανταγωνιστικούς όρους χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις πελάτες του Ομίλου. 

Προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός η Πειραιώς θα επιδιώξει να δρομολογήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Γενική Τράπεζα, με προτεραιότητα στο 20% των ιδιωτών μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς κ. Μ. Σάλλας στη σημερινή Γενική Συνέλευση της τραπεζας σημειώνοντας ότι «η πορεία των τραπεζών εξαρτάται από τη συνολική πορεία της οικονομίας. Στόχος μας είναι η άντληση ρευστότητας από την αγορά και η σταδιακή απεμπλοκή μας από τη χρηματοδότηση του Ευρωσυστήματος».

Ο ίδιος τόνισε πως η στρατηγική του ιδρύματος θα εστιάσει στη διάθεση ρευστότητας στην αγορά, στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο