Βουλγαρία: Μέχρι το 2020 η χώρα θα διαθέτει επτά αυτοκινητόδρομους

Βουλγαρία: Μέχρι το 2020 η χώρα θα διαθέτει επτά αυτοκινητόδρομους

Τμήμα του εθνικού αυτοκινητόδρομου "Trakiya Highway", μήκους 35,7 χιλιομέτρων, δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, γεγονός που θα αναβαθμίσει τις οδικές μετακινήσεις στη Βουλγαρία, ενώ θα συντομεύσει τη διαδρομή Σόφια-Μπουργκάς. Το έργο ολοκληρώθηκε μετά από σαράντα χρόνια.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ, στην τελετή εγκαινίων του τελευταίου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου "Trakiya Highway", τόνισε ότι η ολοκλήρωση του έργου αποδεικνύει την αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί η χώρα εντός της ΕΕ. και πρόσθεσε ότι οι ρυθμοί κατασκευής του έργου εντάθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ το 80% της χρηματοδότησής του προέρχεται από κοινοτικά κονδύλια.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος ανέφερε ακόμα, ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος "Μαρίτσα", ενώ το 2015 αναμένεται να τελειώσει η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου «Στρούμα» («Στρυμόνας»), από τη Σόφια ως τα σύνορα με την Ελλάδα. Επίσης, την περίοδο 2014-2020 θα δοθεί έμφαση στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου «Αίμος», από τη Σόφια μέχρι τη Βάρνα, η κατασκευή του οποίου επίσης θα στηρίζεται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης.

«Ο στόχος μας είναι η Βουλγαρία να έχει εφτά αυτοκινητόδρομους και ο στόχος αυτός είναι εφικτός», τόνισε ο Βούλγαρος πρόεδρος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο