Μόνο το 30% των φορολογικών δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος μέσω του διαδικτύου έχει ήδη περαστεί ηλεκτρονικά  ενώ συνεχίζεται η αποστολή εκκαθαριστικών, από την επεξεργασία των οποίων προκύπτει ότι ένας στους τρεις καλείται να πληρώσει πρόσθετο φόρο.

Η σύνδεση με το σύστημα Taxis της ΓΓΠΣ είναι μετ’ εμποδίων σε καθημερινή βάση, λόγοι για τους οποίους άλλωστε λογιστές και φοροτεχνικοί ζητούν παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων έως και το τέλος Σεπτεμβρίου. 

Επίσης χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει ακόμη τις βεβαιώσεις των αποδοχών τους και πολλές τράπεζες  δεν έχουν αποστείλει βεβαιώσεις για τους τόκους στεγαστικών δανείων που έχουν καταβάλει οι υπόχρεοι εντός του 2012.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης εμφανίστηκε χθες ικανοποιημένος από το ρυθμό υποβολής των δηλώσεων, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά περίπου 1.800.000 δηλώσεις επί συνόλου περίπου 6,5 εκατ., ενώ βρίσκονται και προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα περίπου 350.000.

TAGS