«Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί η άποψη των πιο απαισιόδοξων ότι έχουμε εισέλθει σε περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αστάθειας, γιατί τότε η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί στη δίνη απρόβλεπτων καταστάσεων», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος σε μήνυμά του προς τα μέλη του Συνδέσμου με το οποίο «αποκηρύσσει» παράλληλα το «δόγμα Μποδοσάκη» σύμφωνα με το οποίο οι βιομήχανοι «είναι με το γκουβέρνο».

Ο κ. Δασκαλόπουλος σημειώνει ότι έχουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο μπροστά μας και ότι τα οικονομικά προβλήματα θα πυροδοτήσουν πολιτικές εντάσεις και κοινωνικές δυσαρέσκειες και εύχεται για το λόγο αυτό η η νέα κυβέρνηση να επιτύχει στο έργο της. Επαναλαμβάνει ωστόσο ότι δηλώνει συγκρατημένα απαισιόδοξος και τονίζει πως «η σημερινή, δικομματική πλέον κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, καλείται να επιταχύνει τον ρυθμό υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, με σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες, και να παγιώσει κλίμα πολιτικής σταθερότητας ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ασκεί κριτική στις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για ολισθηρούς χειρισμούς που απείλησαν την πολιτική σταθερότητα και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, προκάλεσαν εκ του μη όντος πολιτική πόλωση και κοινωνική αναταραχή.

Και για το ρόλο του Συνδέσμου τονίζει ότι «δεν είμαστε προσδεδεμένοι στο άρμα καμίας παράταξης, ο ΣΕΒ δεν κάνει πολιτική αλλά, οι παρεμβάσεις του δεν μπορεί να μην έχουν και πολιτική διάσταση». Υπογραμμίζει τέλος την ανάγκη «να πάψει οριστικά πλέον ο ΣΕΒ να δίνει την απωθητική εντύπωση μιας παρέας ιδιοτελών αφεντικών ή μιας συντεχνίας στεγανών συμφερόντων και στενών επιδιώξεων. Πρέπει, αντίθετα, να είναι και να παραμείνει ένας δυναμικός παράγοντας ανοιχτός στην κοινωνία, με διακριτό ρόλο και αποφασιστική παρέμβαση».