«»
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος,  προέβη στην ακόλουθη δήλωση σε συνέχεια των τρεχουσών εξελίξεων στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις: “O υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λου πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα την Κυριακή για να συζητήσει σχετικά με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υποστηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη. Παράλληλα, σε λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, σε μια κομβικής σημασίας συνάντηση για την ενίσχυση της ελληνικής προσπάθειας.
 
Οι συναντήσεις αυτές, οπως και η επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, αποτελούν κινήσεις έμπρακτης υποστήριξης  της Ελλάδας και του κυβερνητικού έργου. Επιβεβαιώνουν, επίσης, τις προτάσεις του Επιμελητηρίου και δικαιώνουν τις προσπάθειες του για την αλλαγή της εικόνας της  χώρας και κατ´ επέκταση του κλίματος, σε επενδυτικό και οικονομικό επίπεδο.
 
Είναι αδήριτη ανάγκη να κατανοηθεί ότι το κλειδί για την ελληνική ανάκαμψη βρίσκεται στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Ειναι η ώρα που οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να υποστηριχθούν απο την κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα  και να ξεκινήσει η εθνική  προσπάθεια ανάταξης και ανάπτυξης της οικονομίας.”