Στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας βρίσκεται το κλειδί για την ελληνική ανάκαμψη αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος.

«Είναι η ώρα που οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να υποστηριχθούν από την κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα και να ξεκινήσει η εθνική προσπάθεια ανάταξης και ανάπτυξης της οικονομίας» δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος.

Με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ο κ. Αναστασόπουλος επισημαίνει σε δήλωσή του ότι ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λου πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα την Κυριακή για να συζητήσει σχετικά με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υποστηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη. Παράλληλα, σε λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα συναντήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, σε μια κομβικής σημασίας συνάντηση για την ενίσχυση της ελληνικής προσπάθειας.

«Οι συναντήσεις αυτές, οπως και η επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, αποτελούν κινήσεις έμπρακτης υποστήριξης της Ελλάδας και του κυβερνητικού έργου. Επιβεβαιώνουν, επίσης, τις προτάσεις του Επιμελητηρίου και δικαιώνουν τις προσπάθειες του για την αλλαγή της εικόνας της χώρας και κατ´ επέκταση του κλίματος, σε επενδυτικό και οικονομικό επίπεδο» δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος.