Ενόψει της έναρξης της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 στη Μόσχα, την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου με άρθρο του στους Financial Times κάλεσε τους Ευρωπαίους να «επανεξετάσουν» την πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας που ακολουθούν και να δώσουν ώθηση την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον Τζακ Λιου, «η Ευρώπη βρίσκεται τώρα σε θέση όπου μπορεί να δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ενίσχυση της ζήτησης και στη μείωση της ανεργίας, που έχει φτάσει σε ιστορικά επίπεδα», όπως σημειώνει στο άρθρο του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Η ζήτηση στην ευρωζώνη υποχωρεί επί οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα και βρίσκεται σήμερα στο 5%, κάτω από το επίπεδο όπου βρισκόταν το 2007», σημειώνει.

«Έχουμε τεράστιο συμφέρον να δούμε την Ευρώπη να επιτυγχάνει. Η επανεξέταση του ρυθμού δημοσιονομικής εξυγίανσης (...) είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», προσθέτει ο Λού, εξηγώντας ότι θα ήταν επίσης πολύ σημαντικό να ληφθούν μέτρα για τη χορήγηση δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 

TAGS