Η Ryanair Holdings PLC  ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε συμφωνία για την πώληση της μειοψηφικής συμμετοχής που κατέχει στην επίσης ιρλανδική  αεροπορική εταιρεία Aer Lingus  ώστε να μειώσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών οι οποίες θα μπορούσαν να την εμποδίσουν από τη συγχώνευση με άλλη αεροπορική εταιρεία. 

Το Μάιο η βρετανική επιτροπή ανταγωνισμού κάλεσε την Ryanair να μειώσει το 29% που κατέχει στην Aer Lingus καθώς δημιουργεί εμπόδια στον ανταγωνισμό στα δρομολόγια μεταξύ Αγγλίας και Ιρλανδίας τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την πώληση της Aer Lingus.

"Η Ryanair θα πουλήσει χωρίς όρους το 29% σε οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία της Ε.Ε. υποβάλει προσφορά για την Aer Lingus και λάβει την αποδοχή του 50,1% των μετόχων της Aer Lingus," αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

"Αυτή η παραχώρηση αφαιρεί οποιαδήποτε δυνατότητα από την Ryanair να μπλοκάρει ενδεχόμενη εξαγορά της Aer Lingus από άλλη αεροπορική εταιρεία της Ε.Ε."

Η εταιρεία χαμηλού κόστους έχει προσπαθήσει να αποκτήσει τον εθνικό αερομεταφορέα της Ιρλανδίας τρεις φορές από το 2006.

Η επιτροπή ανταγωνισμού αναμένεται να ολοκληρώσει την έρευνά της για τη συμμετοχή της Ryanair έως τις 5 Σεπτεμβρίου.