Ανησυχίες έχει δημιουργήσει στο ΤΑΙΠΕΔ και την αγορά η καθυστέρηση υποβολής εγγυητικής επιστολής εκ μέρους της Socar, που αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση της ιδιωτικοποίησης  του ΔΕΣΦΑ.

Οπως αναφέρουν, ελπίζουν ότι μέχρι αύριο που συνεδριάζει το ΔΣ του Ταμείου  να έχει κατατεθεί η εγγυητική των 40 εκατ. ευρώ, διαφορετικά θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω αναμονή και να ακολουθήσει άλλη έκτακτη συνεδρίαση.

Η εγγυητική επιστολή που αναμένεται αντιστοιχεί σε 40 εκατ. ευρώ (έναντι 30,5 εκατ. ευρώ της αρχικής) καθώς πρέπει να αντιπροσωπεύει το 10% του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ.

Η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής αποτελεί προϋπόθεση για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ από την Socar, κάτι που εκκρεμεί από τις 10 Ιουνίου. Από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ διαμηνύεται ότι έχει τακτοποιηθεί κάθε άλλη διαδικαστική και νομική εκκρεμότητα (ΡΑΕ, νομικά θέματα).

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί και από το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ, στα οποία ανήκει το 35% του ΔΕΣΦΑ, μερίδιο που πωλείται μαζί με το 31% που διαθέτει το Δημόσιο.

 

TAGS