Γερμανική αποστολή στην Ελλάδα  οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο,η οποία  θα συνοδεύει στην Ελλάδα την υφυπουργό Περιβάλλοντος της Γερμανίας, Katherina Reiche, η οποία στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ιωάννη Μανιάτη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήσεις με εκπροσώπους 10 γερμανικών επιχειρήσεων, αλλά και φορέων του επιχειρείν της Γερμανίας, που θα επισκεφθούν την Αθήνα στις 25 και 26 Ιουλίου, θα έχουν παράγοντες της ελληνικής τραπεζικής αγοράς, της επιχειρηματικής κοινότητας, των τοπικών αρχών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών.

Μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στις B2B επαφές με τις γερμανικές εταιρείες θα είναι οι Σωληνουργεία Βοιωτίας, Μύλοι Σόγιας και Αgrovim. Οι εκπρόσωποί τους θα παρουσιάσουν best practices για το επιχειρείν στην Ελλάδα.

Οι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθούν οι ελληνο-γερμανικές Β2Β επαφές θα είναι η ενέργεια και ειδικότερα η συμπαραγωγή, το βιοαέριο, η βιομάζα και η γεωθερμία, η αγορά τροφίμων, ο οδοφωτισμός και η διαχείριση απορριμμάτων.