Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) παρουσίασε χθες την καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο» που έχει στόχο την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, των ασφαλισμένων, των ασθενών, των γιατρών και των φαρμακοποιών για τα πλεονεκτήματα των ελληνικών φαρμάκων. Στην παρουσίαση έδωσαν το παρόν ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντός, η Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ κ. Μ. Σκουρολιάκου, ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ κ. Π. Βασιλάκης, η Διευθύντρια του ΕΟΠΥΥ κ. Π. Λίτσα, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Β. Ανεμοδουρά και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κ. Κούβαρης.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρέτησε την προσπάθεια της ΠΕΦ για την προβολή των ελληνικών φαρμάκων και τόνισε πως το φάρμακο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εξαγωγικά προϊόντα της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Δημήτριος Δέμος, δήλωσε: «Καθώς το κοινό βρίσκεται σε έντονη σύγχυση και ανησυχία λόγω των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται το τελευταίο διάστημα στο χώρο του φαρμάκου και της Υγείας, η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία, ένας ισχυρός και δυναμικός τομέας της εθνικής μας οικονομίας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αποτυπώσει την πλήρη και ακριβή εικόνα για τα επώνυμα ελληνικά φάρμακα, μέσω μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας εθνικής εμβέλειας και μακράς πνοής».

Στον πυρήνα της καμπάνιας «Ελληνικό Φάρμακο» βρίσκεται το ενημερωτικό site www.elliniko-farmako.gr, του οποίου οι επισκέπτες θα μάθουν, μέσω μιας φιλικής προς το χρήστη εμπειρίας πλοήγησης, τους 5+1 Λόγους για τους οποίους πρέπει να επιλέγουν ελληνικά φάρμακα, όπως η ασφάλεια, η ποιότητα και η αξιοπιστία τους, αλλά και η εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι ασθενείς σε 85 χώρες του κόσμου. Επιπλέον, θα γνωρίσουν τη συνεισφορά του Ελληνικού Φαρμάκου και της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στην οικονομία, στην απασχόληση και στο Σύστημα Υγείας της χώρας μας. Μεταξύ άλλων, θα ενημερωθούν αναλυτικά και για τα γενόσημα φάρμακα, θέμα που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα.

 

Η καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο» συμπληρώνεται με ειδικά ενημερωτικά έντυπα που θα διανεμηθούν σε ιατρεία, φαρμακεία και άλλους σχετικούς με το φάρμακο χώρους, και θα υποστηριχθεί από καταχωρήσεις στα έντυπα και online Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και από ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό spot που θα αρχίσει να προβάλλεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Πρωταρχικό μέλημα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας είναι πάντα το υψηλό επίπεδο ενημέρωσης του κοινού, για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Για αυτό και η καμπάνια «Ελληνικό Φάρμακο» θα είναι μια συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης, ώστε όλοι οι Έλληνες να αντιληφθούν πως πρέπει όχι μόνο να είναι σίγουροι για τα επώνυμα φάρμακα που παράγονται σε ελληνικά εργοστάσια, από Έλληνες επιστήμονες, αλλά και περήφανοι, καθώς πρόκειται για προϊόντα υψηλής ποιότητας που διαφημίζουν τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο.