current views are: 2

26 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση04:15

Στουρνάρας: «Όποιος κλέβει φόρους και o πάπας να είναι, θα πληρώνει»

Σκληρή γλώσσα κατά της φοροδιαφυγής χρησιμοποίησε σε άτυπο σημείωμα του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Δημοσίευση 04:15’
αρθρο-newpost

Σκληρή γλώσσα κατά της φοροδιαφυγής χρησιμοποίησε σε άτυπο σημείωμα του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Σκληρή γλώσσα κατά της φοροδιαφυγής χρησιμοποιείται σε άτυπο σημείωμα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο αλλά δεν φέρει επίσημα την υπογραφή του υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα.

Στο άτυπο σημείωμα που εστάλη για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Στουρνάρας στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς τους εφοριακούς ότι δεν θα πρέπει να υπολογίζουν στο όνομα του φορολογούμενου τον οποίων ελέγχουν καθώς τους παρέχεται η πολιτική κάλυψη.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο σημείωμα έφοροι, επόπτες και ελεγκτές παίρνουν συνεχώς τηλέφωνο και ρωτούν: «Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλο-δικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε Δήμαρχο. Τον κυνηγάω;».

«Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι “untouchables” στην ελληνική κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα… κάτω από το αφορολόγητο» υπογραμμίζει και συνεχίζει: «καθημερινά λοιπόν τονίζω και δεν θα κουραστώ να το τονίζω, ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι θα παρέχει πολιτική κάλυψη και προσωπική στήριξη σε όποιον κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή και θα είναι «αμείλικτος» με όσους κάνουν τα στραβά μάτια. 


σχετικα αρθρα