Ανοδικός ο Γενικός Δείκτης, αυξημένος ο τζίρος

Ανοδικός ο Γενικός Δείκτης, αυξημένος ο τζίρος

Ανοδικά ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ για να μετριαστεί η πορεία της ανόδου λίγες ώρες αργότερα. O τζίρος εμφανίζεται αυξημένος ενώ η πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύεται με κέρδη

Ο Γενικός Δείκτης λίγο μετά το άνοιγμα των συναλλαγών, βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,57% στις 879,31 μονάδες ενώ αργότερα η άνοδος περιορίστηκε κατά 1,09% στις 875,14 μονάδες.

Η πτώση μέχρι και -3,32% της ΕΕΕ επηρεάσε την πορεία του Δείκτη, ενω με κέρδη μεγαλύτερα των 4 ποσοστιαίων μονάδων ξεχωρίζει η Βιοχάλκο και με κέρδη μεγαλύτερα του 3% η Σωληνουργεία Κορίνθου, τα Ελληνικά Πετρέλαια και την ΕΥΔΑΠ λόγω των σεναρίων ιδιωτικοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE Large Cap και πριν της ΕΕΕ, με αρνητικό πρόσημο κινούνται MIG και Eurobank Properties, ενώ κοντά στο προηγούμενο κλείσιμο η Εθνική και η Ελλάκτωρ.

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 1,05% στις 123,75 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος η Coca-Cola HBC υποχωρεί 1,38% στα 19,31 ευρώ, ενώ μικρές απώλειες 0,29% καταγράφει η Eurobank Properties.

Στο σύνολο του ταμπλό 70 μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος, έναντι 46 που υποχωρούν και 19 που διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο