Η επιτροπή προϋπολογισμού της Κάτω Βουλής της Γερμανίας δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας ως το μεσημέρι σήμερα, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δόθηκε το «πράσινο φως» προκειμένου οι διεθνείς πιστωτές να προχωρήσουν σε αυτήν.

Όπως προβλέπει ο νόμος στη Γερμανία, η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή αυτή να συμμετέχει στη διαδικασία λήψης της απόφασης και της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει σχόλια επί της διαδικασίας.

Τα προαπαιτούμενα, έτσι, έχουν εκπληρωθεί και η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να δώσει την έγκρισή της για την εκταμίευση των 2,5 δισ. ευρώ, του πρώτου μέρους από μια δόση ύψους 6,8 δισ. ευρώ του δανείου.

CDU: Αξιοθαύμαστη η πρόοδος της Ελλάδας

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Νόρμπερτ Μπάρτλε, ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα την απόφαση της Επιτροπής Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου επαίνεσε την «αξιοθαύμαστη πρόοδο» της Ελλάδας στους τομείς της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο κ. Μπάρτλε, στην ίδια ανακοίνωση, κάλεσε ακόμη την Αθήνα να παραμείνει στον ίδιο δρόμο. Νωρίτερα η αρμόδια Επιτροπή είχε δεχθεί την εισήγηση του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, ο οποίος, με επιστολή του, ενημέρωνε τους βουλευτές ότι η τρόικα επιβεβαίωσε την πλήρη εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων προαπαιτουμένων. «Επομένως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης», ανέφερε στην επιστολή του, την οποία επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του γερμανικού Χρηματιστηρίου.