Ρεκόρ κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων με 197.000 υποβολές σημειώθηκε την Δευτέρα στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενώ εμφανίστηκε επιεικής σε όσους – μέχρι τώρα - κατέθεσαν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις τους λέγοντας ότι θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθούν τα πρόστιμα.

Ταυτόχρονα, δήλωσε πως μόλις 40.000 φορολογούμενοι έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς τις εφορίες που αντιστοιχούν σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα τόνισε πως το υπουργείου κάνει προσπάθειες προκείμενου η διαδικασία των ελέγχων και διασταυρώσεων να είναι πιο στοχευόμενη και να επικεντρώνεται σε επίφοβους κωδικούς.

Τέλος, προανήγγειλε ότι μαζί με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 που έχει ήδη αποσταλεί, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου θα έχει αποσταλεί και ο ΦΑΠ του 2012 ενώ ο ΦΑΠ του 2013 θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου οι υπόχρεοι να έχουν εξοφλήσει τις δόσεις τους το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2014.