Αύριο, Τετάρτη 31 Ιουλίου, είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του τελευταίου McDonald’s στη Θεσσαλονίκη.

Tην Πέμπτη 1η Αυγούστου, θα έχουν κατεβεί οι επιγραφές από το μεγάλο κατάστημα στη γωνία των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας, κλείνοντας έτσι την 20ετή παρουσία της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγείων στην πόλη.

Το συγκεκριμένο κατάστημα, ένα από τα μόλις τρία που έχουν απομείνει, πανελλαδικά, να λειτουργούν με franchising, άνοιξε το 1994 και ήταν, όλα αυτά τα χρόνια, το μεγάλο McDonald’s στη Θεσσαλονίκη.  Ωστόσο, λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο και, η McDonald’s Hellas, που διαχειρίζεται τις μισθώσεις των καταστημάτων για τους franchisees, δεν συμφώνησε για την ανανέωση του ενοικιαστηρίου.

Με το κλείσιμο του καταστήματος, χάνουν τη δουλειά τους 10 εργαζόμενοι. 

Το κατάστημα, απασχολούσε πριν το 2010 περισσότερο προσωπικό, αλλά η κρίση σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ εστίασης στο 23%, οδήγησαν σε μείωση του τζίρου κατά περίπου 50% σε διάστημα τριετίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που απεστάλη στο newpost από την McDonand's Hellas:

«Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της ελληνικής αγοράς,  το τελευταίο εστιατόριο McDonald’s στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Αγίας Σοφίας, που λειτουργούσε από ανεξάρτητο επιχειρηματία/franchisee, θα διακόψει  τη λειτουργία του στις 31 Ιουλίου. 

Στο πλαίσιο της μακροχρόνιας δέσμευσης για ανάπτυξη του brand McDonald’s στην ελληνική αγορά, υλοποιείται ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του δικτύου, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της παρουσίας της αλυσίδας».