Σημάδια σταθεροποίησης δείχνει η κινεζική οικονομία έπειτα από την επιβράδυνση των δύο τελευταίων τριμήνων, καθώς ενισχύθηκαν οι δείκτες για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, ενώ βελτιώθηκαν και οι επιχειρηματικές προσδοκίες.

Ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI αυξήθηκε στις 54,1 μονάδες τον Ιούλιο από 53,9 μονάδες, για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 3 του μηνός. Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα είχε καταγραφεί άνοδος και του δείκτη PMI για τη μεταποίηση.

Εν τω μεταξύ, ξεχωριστή έκθεση των HSBC Holdings και Markit Economics που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας έδειξε ότι ο δείκτης υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητος στις 51,3 μονάδες.

Τα στοιχεία ενδεχομένως να τονώσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ και στις προσπάθειές του να αποφύγει μια μεγαλύτερη επιβράδυνση της οικονομίας. Το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 7,5% την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου, σημειώνοντας επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

TAGS