Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των βασικών εμπορικών εταίρων της Βουλγαρίας

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των βασικών εμπορικών εταίρων της Βουλγαρίας

Στην πρώτη πεντάδα των βασικών εμπορικών εταίρων της Βουλγαρίας την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2013 κατατάσσεται η Ελλάδα, μαζί με τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ρουμανία και τη Γαλλία, σε ό,τι αφορά την πορεία των βουλγαρικών εξαγωγών προς τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ειδικότερα, οι πέντε προαναφερθείσες χώρες απορρόφησαν το 69,7% των εξαγωγών της Βουλγαρίας προς κράτη - μέλη της ΕΕ τους πρώτους πέντε μήνες του 2013, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας (NSI).

Οι βουλγαρικές εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 7,5% την ίδια περίοδο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 και η αξία τους ανήλθε σε 10,2 δισ. λέβα (περίπου 5,1 δισ. ευρώ).

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα, οι εισαγωγές της Βουλγαρίας από χώρες - μέλη της Ένωσης σημείωσαν μείωση 0,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2012 και η αξία τους διαμορφώθηκε σε 11,9 δισ. λέβα (περίπου 5,5 δισ. ευρώ). Ο μεγαλύτερος όγκος αγαθών εισήχθη από τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο