Μια έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ θα μπορούσε να δημιουργήσει ανυπολόγιστα ρίσκα μετάδοσης αναφέρει σε δηλώσεις στι πρακτορείο Bloomberg ο υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας Πεερ Στάινμπρουκ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε συνέντευξή του ο Steinbrueck δηλώνει πως πρέπει να αποτραπεί το Grexit δεδομένου ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ανυπολόγιστα ρίσκα μετάδοσης τα οποία θα απειλούσαν Ισπανία, Ιταλία ή ακόμα και τη Γαλλία.

«Το αφήσεις την μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν είναι όπως ένα πείραμα σε εργαστήριο για το οποίο κάποια στιγμή μπορεί να μετανιώσεις αν πάει στραβά», δηλώνει.

Παράλληλα ο ίδιος, για ακόμη μια φορά, εξαπολύει αιχμές κατά της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ καλώντας την καθαρίσει το χάος που δημιούργησε στην Ευρώπη με την μονοδιάστατη λύση που έδωσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Πεερ Στάινμπρουκ υποστηρίζει ότι με την θεραπεία της μείωσης του προϋπολογισμού που επέβαλε όταν ξέσπασε η κρίση χρέους στην Ελλάδα το 2009 δημιούργησε ένακαθοδικό σπιράλ σε όλη την Νότια Ευρώπη.

Πολλές χώρες έχουν την αίσθηση ότι η Γερμανία χρησιμοποιεί την πολιτική και οικονομική της ισχύ για να επιβάλει τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης, δηλώνει και προσθέτει ότι πρέπει η χώρα να συνεισφέρει πολύ ποιο ισχυρά στην σταθεροποίηση της Ευρώπης.